Доступність посилання

ТОП новини

Сайдік: обстріли руйнують вже відновлену інфраструктуру на Донбасі


Мартін Сайдик
Мартін Сайдик

Представник ОБСЄ у Контактній групі посол Мартін Сайдік, що обстріли заважають вирішенню низки проблем, в тому числі, соціальних та економічних, а також руйнують вже відновлену інфраструктуру на Донбасі. Про це він заявив після завершення у Мінську засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Також, за словами Сайдіка, і на засіданні у Парижі у форматі керівників МЗС «нормандської четвірки», і сьогодні у Мінську обговорювалося питання дотримування режиму тиші та зупинення вогню на Донбасі, але про якийсь прогрес він повідомити не зміг.

Крім того, Сайдік зміг лише підтвердити, що тема звільнення українки Надії Савченко лунала на засіданнях, але ніяк це не прокоментував.

У грудні минулого року громадські активісти заявляли, що на Донбасі у населених пунктах, які підконтрольні Україні та які є поблизу зони розмежування, пошкодження інфраструктури сягає від 50 до 95 відсотків.

Крім того, українська сторона у спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) заявляла, що з 19 грудня 2015 року до 15 січня 2016 року сепаратисти зривали ремонтно-відновлювальні роботи на Донбасі.

XS
SM
MD
LG