Доступність посилання

ТОП новини

ВККС повернула ГПУ клопотання про відсторонення судді Вовка


Сергій Вовк
Сергій Вовк

Вища кваліфікаційна комісія суддів України ухвалила рішення про повернення клопотання Генеральному прокурору України про відсторонення судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби комісії.

22 лютого Генпрокуратура повторно звернулася до Вищої кваліфікаційної комісії із клопотанням про відсторонення судді Вовка від посади.

На початку лютого низка ЗМІ повідомила, що суддя Печерського райсуду Сергій Вовк повернувся до виконання обов’язків, оскільки «закінчився термін, на який він був усунений». У Генпрокуратурі тоді заявили, що повторно звернуться до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з клопотанням про відсторонення судді Вовка.

У ГПУ нагадали, що суддя Вовк у кримінальному провадженні, яке відкрите ГПУ, є обвинуваченим за статтею 375 щодо винесення завідомо неправосудного рішення.

4 березня 2015 року Верховна Рада надала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва: судді Оксани Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка. Пізніше у березні 2015 року ВККС за поданням генерального прокурора відсторонила Вовка від виконання обов’язків судді.

Сергій Вовк вів справу щодо екс-міністра МВС Юрія Луценка.

XS
SM
MD
LG