Доступність посилання

ТОП новини

Сестра Савченко заявила, що Надія має намір поновити сухе голодування після вироку


Віра Савченко, архівне фото
Віра Савченко, архівне фото

Віра Савченко, сестра Надії Савченко, заявила, що українка, яку судять у Росії за звинуваченням у вбивстві російських журналістів на Донбасі, має намір поновити сухе голодування після вироку, оголошення якого заплановане на 21 і 22 березня.

Як сказала вона в ефірі телевізійного «5-го каналу» телефоном із-під слідчого ізолятора в Росії, до Надії Савченко не пускають ні її, ні їхню матір, ні українських лікарів, а тільки членів місцевої Громадської спостережної комісії. За словами Віри Савченко, вони передали Надії Савченко дитяче харчування для виходу з сухого голодування.

За повідомленнями адвокатів, стан здоров’я українки нині значно погіршився внаслідок кількаденного сухого голодування.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення, які нелегально перебували в Україні в лавах збройних проросійських сепаратистів, надаючи їм інформаційну підтримку, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону. Савченко, колишня військовослужбовець Збройних сил, штурман бойового вертольота (її іноді помилково називають «льотчицею»), на той час перебувала на сході України як доброволець-піхотинець, беручи участь в операції проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів.

Російські прокурори вимагають засудити українку до 23 років позбавлення волі і штрафу у 100 тисяч рублів (нині це понад 36,5 тисяч гривень).

Надія Савченко та її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли її до Росії. Але суд не взяв до уваги цих доказів непричетності Савченко до інкримінованих їй Росією дій.

XS
SM
MD
LG