Доступність посилання

ТОП новини

Радикальна партія в Рівному блокує початок роботи нового голови облради


Представники Радикальної партії у Рівному, яку представляє відправлений напередодні депутатами у відставку Володимир Ковальчук, не допускають нового голову в кабінет голови Рівненської обласної ради.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у кабінеті, де за результатами голосування на сесії мав розпочати обов’язки новообраний голова Олександр Корнійчук, всю ніч перебував Ковальчук.

Володимир Ковальчук спочатку зачинився у кабінеті, звідки сперечався через двері зі своїми колишніми заступниками від партії «Батьківщина» і ВО «Свобода». Представники Радикальної партії, соратники Ковальчука, забрали журнал обліку наказів, ключі від деяких кабінетів та намагалися забрати печатки. Згодом зібралися з Володимиром Ковальчуком на нараду.

Учорашнє голосування за свою відставку Володимир Ковальчук назвав нелегітимним. За його словами, проект рішення про дострокове припинення повноважень мав бути оприлюднений за 20 днів до голосування. Радикальна партія у Рівному вже оскаржує рішення в суді.

Новий голова, представник БПП «Солідарність» Олександр Корнійчук підписав розпорядження про припинення повноважень Володимира Ковальчука на посаді голови облради.

11 березня депутати Рівненської обласної ради висловили недовіру її голові, представникові Радикальної партії України Володимиру Ковальчуку, який очолював цей представницький орган від листопада 2015 року. За відставку висловилися 42 із 46 депутатів, що взяли участь у голосуванні. Депутати відразу ж обрали нового голову Олександра Корнійчука, який до призначення був керівником апарату облдержадміністрації.

XS
SM
MD
LG