Доступність посилання

ТОП новини

У Тернополі запрацювала нова патрульна поліція


Ілюстративне фото (©Shutterstock)
Ілюстративне фото (©Shutterstock)

12 березня у Тернополі почала роботу нова патрульна поліція, 209 поліцейських склали присягу на Театральному майдані у центрі міста.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков майже 5 тисяч кандидатів пройшли ретельний конкурс, тести і комісії.

«Кожен четвертий у формі патрульного поліцейського на вулицях Тернополя – дівчина. Понад 80%, тобто майже кожен у формі патрульного поліцейського, – з вищою освітою. 24 учасники бойових дій. Ми постаралися, щоб у кожному підрозділі були молоді ветерани, які пройшли війну і знають ціну життя», – сказав Аваков.

На урочистостях голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе висловила сподівання, що нова патрульна служба в Тернополі матиме довіру серед жителів міста.

«Бажаю, щоб ці молоді люди стали вашими героями, вашими захисниками. Щоб вони стали новою Україною. Бо наші герої загинули заради того, щоб у нас була цивілізована процвітаюча країна. Я бажаю, щоб вони були чесними, справжніми поліцейськими. Вони обов’язково виправдають ваші надії, ми робитимемо все для цього», – сказала Деканоїдзе.

Сьогодні ввечері нові патрульні виїдуть на своє перше чергування у Тернополі.

Патрульна поліція в Україні створюється, відповідно до нового закону про Національну поліцію, на місці дотеперішніх патрульно-постової служби міліції і державної автоінспекції. Першим містом, де в Україні розпочала роботу нова патрульна поліція, був Київ.

XS
SM
MD
LG