Доступність посилання

ТОП новини

Савченко далі голодує, але вагу не втрачає – журналіст


Українка Надія Савченко продовжує голодування в слідчому ізоляторі міста Новочеркаськ Ростовської області Росії, але її вага залишається стабільною. Про це розповіла член громадської наглядової комісії Ростовської області Валентина Череватенко, яка побувала разом зі своїм колегою Володимиром Катасоновим 12 березня у Надії Савченко, повідомила на своїй сторінці у Facebook російська журналістка Вікторія Івлєва.

«Надя п’є воду. Вага стоїть. Гадаємо, що організм, в якому був високий рівень зневоднення, впродовж кількох днів набирав рідину... Можна сказати, що почувається вона нормально для людини, яка тримає голодування», – розповіла Череватенко.

Вона також процитувала слова Савченко: «Я відстежую своє здоров’я. Але нехай усі розуміють, що я не кину голодування, сидіти в цій країні не буду, і жити я тут не буду».

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують, зокрема, у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Савченко і її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли її до Росії.

9 березня Донецький суд Ростовської області Росії повідомив, що вирок Савченко буде оголошений 21–22 березня.

З 4 до 10 березня Надія Савченко тримала сухе голодування. Українських лікарів до неї не пускають.

XS
SM
MD
LG