Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман заперечує надходження йому пропозицій щодо посади прем’єра


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман не отримував пропозицій обійняти посаду прем’єр-міністра України.

«Коли нову коаліцію буде створено, вона визначить, хто може бути тим прем’єр-міністром…Зараз у мене ніяких пропозицій на цю тему не було», – сказав Гройсман.

За словами спікера, розмови про те, що він може обійняти посаду прем’єр-міністра України, – це «домисли або думки експертного середовища, журналістів зокрема».

Напередодні експерти і частина політиків поширювали неофіційну інформацію, що нинішнього прем’єра Арсенія Яценюка може замінити Наталія Яресько чи Володимир Гройсман.

В свою чергу, у неділю, 13 березня, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав політичну кризу в Україні штучною, вказавши два виходи з ситуації: або президент і його блок підтримують чинний уряд, або беруть всю відповідальність на себе і представляють новий Кабмін.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але, відповідно до процедури, до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

Як раніше повідомив представник президента у Верховній Раді Степан Кубів, президент України Петро Порошенко зустрінеться сьогодні з головами парламентських фракцій та депутатських груп щодо обговорення питання прем’єра.

XS
SM
MD
LG