Доступність посилання

ТОП новини

Про Ахметова і Бойка на чолі ОРДЛО вперше заговорили європейці – Безсмертний


Роман Безсмертний
Роман Безсмертний

Ідею замінити лідера угруповання «ДНР» Олександр Захарченко та лідера угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький на українського бізнесмена Ріната Ахметова і на лідера фракції «Опозиційний блок» Юрія Бойка вперше озвучили не українські, а європейські політики. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів представник України в підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську Роман Безсмертний.

За його словами, такі розмови почалися ще в липні-серпні торік.

«Найцікавіше, що вперше мені питання про можливість призначення названих персон керівниками однієї та іншої частин регіонів, було поставлено не українськими, а європейськими політиками. Очевидно, що ініціатива таких розмов виходила з Кремля», – зазначив Безсмертний.

Як він переконує, українська сторона ці пропозиції одразу відкинула, так само як і сепаратисти.

«На переговорах з іншої сторони постійно звучить риторика несприйняття і Партії регіонів, і «Опозиційного блоку», – додав Безсмертний.

Журналіст Сергій Рахманін у газеті «Джеркало тижня» опублікував статтю в якій стверджував, що президент України Петро Порошенко розглядає план, якийпередбачає заміну керівників сепаратистів Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького персонами, які б влаштували і Київ, і Москву.
Нібито такими людьми можуть стати олігарх Рінат Ахметов та лідер парламентської фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко.

У прес-службі Ріната Ахметов повідомили, що не коментують чутки, але додали, що бізнесмен готовий на все, аби лише зупинити війну. Схожу заяву зробив і народний депутат Юрій Бойко.

Тим часом, лідер луганських сепаратистів Ігор Плотницький погрожує заарештувати Юрія Бойка, як тільки той потрапить на територію,нині контрольовану угрупованням «ЛНР».

Наразі західні партнери України, зокрема і представники переговорів «нормандського формату» ці заяви не коментували.

XS
SM
MD
LG