Доступність посилання

ТОП новини

Садовий про прем’єрство: прем’єр повинен мати підтримку більшості депутатів, а «Самопоміч» має 26 депутатів


Андрій Садовий
Андрій Садовий

Лідер об’єднання «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий наголошує, що прем’єр повинен мати підтримку більшості парламентів, а «Самопоміч» має 26 депутатів.

«Я такі розмови чув неодноразово, але ще раз наголошую – прем’єр повинен мати підтримку більшості в парламенті, а у «Самопомочі» – 26 депутатів», – сказав він журналістам після зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

При цьому він наголосив, що об’єднання «Самопоміч» проти дочасних виборів у парламент.

Раніше сьогодні речник президента України Святослав Цеголко заявив, що на сьогодні існує три варіанти розвитку подій навколо формування уряду, один з них – формування політичного уряду (наприклад, на чолі з Андрієм Садовим).

Як відомо, також сьогодні президент України Петро Порошенко проведе зустріч з лідерами парламентських фракцій.

В свою чергу, у неділю, 13 березня, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав політичну кризу в Україні штучною, вказавши два виходи з ситуації: або президент і його блок підтримують чинний уряд, або беруть всю відповідальність на себе і представляють новий Кабмін.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але, відповідно до процедури, до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

XS
SM
MD
LG