Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк готовий піти з посади, якщо буде 226 голосів за нового прем’єра – Ляшко


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляє, що прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк готовий піти у відставку, якщо у Верховній Раді буде 226 голосів для призначення нового прем’єра.

«Яценюк заявив, що якщо у парламенті є 226 голосів під новий уряд, нового прем’єра та програму дій, то він готовий поступитися посадою. Подібні заяви прем’єра відкривають шлюзи для формування нової коаліції», – сказав Олег Ляшко ввечері 14 березня після зустрічі президента України Петра Порошенка з керівниками фракцій.

За його словами, прізвище кандидата на посаду прем’єр-міністра під час зустрічі з президентом не обговорювалося.

Інші учасники понеділкової зустрічі поки що не коментували її результати.

13 березня Арсеній Яценюк заявив, що вважає політичну кризу у державі штучною і бачить лише два виходи з ситуації: або президент і його блок підтримують чинний уряд, або беруть всю відповідальність на себе і представляють новий Кабмін.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

Раніше голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко запропонував прем’єр-міністрові Арсенію Яценюку зустрітися з парламентськими фракціями 14 березня для обговорення політичної кризи.

XS
SM
MD
LG