Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: понад 12 тисяч осіб виявили бажання служити за контрактом


Від початку 2016 року в Україні кількість охочих вступити на військову службу за контрактом становила понад 12 тисяч осіб, з яких понад 9,3 тисячі вже підписали контракти, повідомляє Міністерство оборони.

«У Збройних силах України змінено підходи до відбору і призову на військову службу за контрактом. Тепер всіх без винятку кандидатів спрямовують до навчальних центрів Збройних сил, де кваліфікаційними комісіями визначається рівень підготовки рекрута і подальші терміни його навчання. Таким чином, якщо контрактник не потребує навчання, то протягом від одного до двох тижнів з ним проводять заняття для відновлення навичок, після чого контрактник отримує розподіл до військової частини», – сказала речниця Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк.

Інші контрактники, за її словами, навчаються за програмою підготовки терміном від одного до двох місяців.

Місяць тому у Міноборони заявляли, що від початку року кількість військовослужбовців, які виявили бажання укласти контракт зі Збройними силами, зросла у 20 разів порівняно з груднем 2015 року і становила шість тисяч.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що наразі не ухвалив рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації. Порошенко наголосив на тому, що у подальшому формування українського війська має відбуватися, передусім, за контрактним принципом.

На початку року в Генштабі Збройних сил України заявляли, що внаслідок демобілізації військовослужбовців четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ЗСУ. Демобілізація військових, які завершили виконання своїх обов’язків, планується наприкінці березня – у квітні цього року.

У лютому керівник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що необхідність в черговій хвилі мобілізації залежатиме від кількості військових, яких приймуть на військову службу за контрактом.

XS
SM
MD
LG