Доступність посилання

ТОП новини

Перша група російських літаків вже на шляху з Сирії – Міноборони Росії


Російська авіабаза Хмеймім у Сирії
Російська авіабаза Хмеймім у Сирії

Перша група російських літаків вилетіла з авіабази Хмеймім у Сирії в пункти постійної дислокації на території Росії, повідомила прес-служба російського Міноборони.

За повідомленням, ці перельоти здійснюються групами. «За необхідності під час польоту над територією Російської Федерації літаки здійснюють проміжні посадки на військових аеродромах для дозаправки паливом і контролю технічного стану», – заявили в Міноборони Росії.

Раніше сьогодні відомство заявило, що на російській авіабазі Хмеймім в Сирії почалася підготовка літаків для перельоту на аеродроми базування в Росії.

Напередодні президент Росії Володимир Путін на зустрічі з міністром оборони Сергієм Шойгу і главою МЗС Сергієм Лавровим розпорядився з 15 березня почати виведення основних частин російських сил з Сирії.

Разом із тим, Путін заявив, що російські пункти у Тартусі і на базі Хмеймім повинні продовжити роботу в колишньому режимі. «Наші пункти базування – морський у Тартусі і авіаційний на аеродромі Хмеймім – будуть функціонувати у колишньому режимі. Вони мають бути надійно захищені з суші, з моря та повітря», – наголосив Путін.

Росія восени 2015 року втрутилася у громадянську війну в Сирії на боці влади президента Башара аль-Асада, якій відмовили в легітимності більшість західних і арабських країн. Офіційно метою повітряних ударів Росії в Сирії мали бути позиції угруповання «Ісламська держава». Але, як випливає і з повідомлень на місцях, і з матеріалів, що їх оприлюднює саме Міністерство оборони Росії, більшість ударів завдані по територіях, які контролюють інші супротивники влади аль-Асада, зокрема й ті, що мають підтримку Заходу й арабського світу. У лютому США і Росія погодили план перемир’я в Сирії.

XS
SM
MD
LG