Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі двоє військових поранені, загиблих немає – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден з українських військовослужбовців не загинув, двоє отримали поранення, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, на луганському напрямку вчора підтримувані Росією бойовики застосували важке озброєння, на донецькому напрямку гарячими точками залишаються Зайцеве та Авдіївка.

«Протягом доби там відбулося 8 мінометних обстрілів противника. Також окупанти порушують режим тиші на інших ділянках фронту – у Луганському, Майорську, Донецькому аеропорту тощо», – сказав він.

За даними Мотузяника, всього за минулу добу на донецькому напрямку відбулося 29 обстрілів.

Речник АТО зазначив, що загострюється ситуація на маріупольському напрямку, тут сепаратисти кілька разів застосовували 82-міномети міномети, а також танк.

В угрупованні «ДНР», визнаному українською владою терористичним, заявляють, що українські військові вночі обстріляли село Комінтернове та територію Донецького аеропорту. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» на своїх сайтах пишуть, що українські військові двічі обстріляли район села Нижня Лозова.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG