Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: на окупованих територіях Донбасу перебуває 6 тисяч російських військових


Олександр Ткачук
Олександр Ткачук

У Службі безпеки України заявляють, що на частині Донбасу, яку наразі контролюють підтримувані Росією сепаратисти, перебувають близько 6 тисяч кадрових російських військових.

«На сьогодні, за нашими даними, на території Донбасу залишається близько 6 тисяч кадрових російських військових», – сказав керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук.

«За нашими даними, більше 1,6 тис. громадян Російської Федерації, які є військовослужбовцями збройних сил Російської Федерації, загинули за час конфлікту на окупованих територіях», – додав він.

Наразі російська сторона цих заяв не коментувала, проте раніше заперечувала подібні дані.

У лютому в Генеральному штабі Збройних сил України заявляли про присутність семи тисяч російських військових на територіях Донецької й Луганської областей, які контролюють підтримувані Росією бойовики.

Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті на сході України, про що заявляють Україна і Захід. Москва заявляє, що на Донбасі немає російських військових, а є тільки «добровольці».

У травні минулого року на Луганщині затримали російських спецпризначенців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва. Нині щодо них відкрили кримінальне провадження за низкою статтею Кримінального кодексу України, триває судовий розгляд. Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

XS
SM
MD
LG