Доступність посилання

ТОП новини

СБУ спростовує інформацію про відновлення роботи Луганського патронного заводу


У Службі безпеки України називають неправдивою інформацію про відновлення роботи Луганського патронного заводу.

«У російських і підконтрольних Росії ЗМІ з’явилася інформація про нібито відновлення роботи Луганського патронного заводу. Про те, що вони вже мільйонами виробляють патрони й засоби ураження, постачаючи їх для потреб збройних формувань так званих «ЛНР» і «ДНР». Ця інформація неправдива, не відповідає дійсності», – сказав керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

За його словами, проросійські бойовики в такий спосіб намагаються легалізувати постачання Росією озброєння і боєприпасів на підконтрольну їм територію.

«Це перший етап такої інформаційної операції, яку розпочали російські спецслужби. За нашими даними, найближчим часомвони планують оприлюднити інформацію про початок виробництва бронетехніки в «ЛНР» і «ДНР», – додав Ткачук.

Раніше на сепаратистських сайтах з’явилася інформація, що підтримувані Росією бойовики на території Луганської області відновили роботу патронного заводу.

Наразі російська сторона цих заяв не коментувала.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками.

Влада Росії заперечує участь своїх військових у конфлікті на сході України, про що заявляють Україна і Захід.

XS
SM
MD
LG