Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ отримала від Іспанії офіційну відмову в екстрадиції Колобова


Юрій Колобов
Юрій Колобов

Генеральна прокуратура України отримала від Іспанії офіційну відмову в екстрадиції в Україну колишнього міністра фінансів Юрія Колобова, повідомив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

За його словами, правоохоронці готуватимуть повторний запит на екстрадицію Колобова.

У березні минулого року Юрія Колобова затримали в Іспанії, згодом Генпрокуратура України направила запит про його екстрадицію до України

Наразі, як повідомляв голова правління громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін, з офіційного сайту Інтерполу зникли прізвища майже всіх екс-посадовців режиму Віктора Януковича, які перебували в міжнародному розшуку, зокрема, зникло прізвище Колобова.

20 січня Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для Колобова у вигляді взяття під варту. У прокуратурі тоді пояснили, що суд обрав запобіжний захід у справі про заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі у сумі понад 220 мільйонів гривень.

Крім того, у вересні 2014 року СБУ відкрила кримінальну справу щодо Колобова. Справу порушили за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків).

За даними СБУ, Колобов з іншими високопосадовцями уряду, зловживаючи службовим становищем, на порушення вимог закону про держбюджет-2013 організували й забезпечили випуск облігацій зовнішньої державної позики на три мільярди доларів за рахунок «Фонду національного добробуту» Росії.

XS
SM
MD
LG