Доступність посилання

ТОП новини

Схвалити відставку Пивоварського може лише Рада – прес-служба Мініфраструктури


Андрій Пивоварський
Андрій Пивоварський

Схвалити відставку міністра інфраструктури України Андрія Пивоварского може лише Верховна Рада України. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі Мініфраструктури.

«Міністр зараз йде у відпустку на місяць, до 15 квітня. Щодо відставки, то його заява є у Верховній Раді з грудня 2016 року, відтоді нічого не змінилося. І єдиний варіант, як він може піти у відставку – це, щоб Верховна Рада проголосувала за його відставку», – наголосили у відомстві.

Раніше сьогодні видання РБК-Україна, посилаючись на власні джерела, повідомило Пивоварський йде у відставку і нібито сьогодні міністр буде спілкуватися на цю тему з прем’єром. Також джерело видання повідомило, що Пивоварський йде у відпустку на місяць і у нього «немає бажання повертатися з відпустки».

Про намір подати у відставку міністр інфраструктури України заявив ще грудні 2015 року. Проте, 4 лютого цього року, Пивоварський заявив, що готовий відкликати цю заяву.

«Я готовий публічно заявити, що я відкличу свій заяву за умови, коли будуть виконані ті принципи, про які тільки що говорили мої колеги», – заявив Пивоварський.

Перед цим, 3 лютого, міністр економіки Айварас Абромавичус подав у відставку з посади міністра економіки, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

XS
SM
MD
LG