Доступність посилання

ТОП новини

Дружина вбитого Решата Аметова: в Криму не хочуть розслідувати смерть чоловіка


Флешмоб у пам’ять про Решата Аметова, Київ, 16 березня 2016 року
Флешмоб у пам’ять про Решата Аметова, Київ, 16 березня 2016 року

Вдова кримчанина Решата Аметова, викраденого і вбитого два роки тому після свого протесту проти російської агресії, заявляє, що вбивство її чоловіка не розслідують, незважаючи на впізнання викрадачів активіста. Про це дружина Аметова Заріна сказала в ефірі Радіо Крим. Реалії.

За її інформацією, в Криму відновили розслідування справи, але нових результатів немає.

«Я думаю, вони просто робили вигляд. Насправді, звичайно ж, немає. Вони все заперечують. Ми говоримо, що там номери від машини видно, людей, обличчя видно. Вони кажуть, що ні. Справу відновили, але поки що нічого невідомо», – сказала Заріна Аметова.

Інший гість програми, заступник прокурора АРК при Генпрокуратурі України Петро Коваленко повідомив, що вбивство Решата Аметова розслідують і на материковій частині України. Він послався на таємницю досудового розслідування, і заявив про труднощі в цій справі. «У нас виникають труднощі з проведенням першочергових і подальших слідчих дій на території окупованого Російською Федерацією півострова Крим. Тому немає доступу у нас ні до речових доказів, ні для огляду місця злочину, ні до місця скоєння злочину», – сказав Коваленко.

Підконтрольні Росії правоохоронні органи Криму ці заяви не коментували.

Решата Аметова викрали 3 березня 2014 року. 15 березня його тіло зі слідами тортур знайшли в лісі Білогірського району Криму. Підконтрольна Москві влада Криму пообіцяла нагороду за розкриття вбивства кримськотатарського активіста. Однак вбивць активіста так і не знайшли.

У Києві 16 березня проводять мовчазний флешмоб у пам’ять про Решата Аметова.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG