Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровській міськраді обрали нового секретаря


Депутати Дніпропетровська обрали нового секретаря міськради, ним став член фракції «Самопоміч» В’ячеслав Мішалов. Рішення ухвалене в середу на черговій сесії міської ради.

За цю кандидатуру проголосували 37 депутатів, проти – 18. Один бюлетень визнали недійсним, один депутат утримався. Голосування було таємним.

Перед голосуванням кандидатуру Дмитра Мішалова обговорили в комісіях.

Міський голова Борис Філатов привітав В’ячеслава Мішалова з обранням.

На місцевих виборах у жовтні 2015 року до міськради Дніпропетровська пройшли п’ять фракцій, спершу вони гуртувались у практично однакові за чисельністю групи по 32 депутата: з одного боку були «Опозиційний блок» та «Громадська сила», з іншого – «Укроп», «Самопоміч» та Блок Петра Порошенка «Солідарність». Це створило конфліктну ситуацію в мерії: міський голова Борис Філатов не мав більшості, яка б його підтримувала, сесії не проводились.

29 грудня 2015 року в Дніпропетровську депутати від «Опозиційного блоку» і «Громадської сили» скликали виїзне засідання сесії міськради в будівлі Амур-Нижньодніпровської районної ради і обрали секретаря. Ним став керівник «Громадської сили», бізнесмен Загід Краснов. У засіданні брало участь 35 депутатів міськради з 64-х, в основному депутати від «Опозиційного блоку та «Громадської сили». 19 лютого 2016 року стало відомо, що суд призупинив рішення цієї сесії.

24 лютого в міськраді заявили про створення коаліції більшості на підтримку мера з фракцій «Укропу», «Самопомочі» та частини депутатів «Опозиційного блоку». 29 лютого на сесіїдепутати Дніпропетровської міської ради достроково позбавили повноважень секретаря міськради Загіда Краснова.

XS
SM
MD
LG