Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ заявляють, що в Раді немає голосів за відставку Шокіна


Віктор Шокін
Віктор Шокін

Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко заявляє, що у Верховній Раді немає голосів за відставку Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України.

«Офіційно вам повідомляю, що, за нашою інформацією, голосів для відставки Віктора Шокіна в залі немає», – заявив він.

«Але слово все-таки за Верховною Радою України. Ми впевнені, що парламентський комітет однозначно відповідне рішення винесе в зал. За Конституцією, остаточне рішення ухвалює Рада. Якщо вона задовольнить прохання Віктора Миколайовича, він буде звільнений. Якщо ні,він продовжить працювати на посаді генерального прокурора України», – додав Куценко.

Минулого тижня комітет Верховної Ради з питань запобігання корупції рекомендував парламенту звільнити Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.

16 лютого президент Петро Порошенко у своєму зверненні повідомив, що попросив генпрокурора подати у відставку. Пізніше речник глави держави Святослав Цеголко повідомив, що заява Шокіна про звільнення надійшла до Адміністрації президента. Того ж дня Порошенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення генпрокурора. 22 лютого відповідний проект постанови був зареєстрований на сайті парламенту.

Шокін був призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року.

Відповідно до календарного плану, 15 – 18 березня є тижнем пленарних засідань у Верховній Раді.

XS
SM
MD
LG