Доступність посилання

ТОП новини

Боровик планує йти в поліцію через інцидент у міськраді Одеси


Саша Боровик
Саша Боровик

Виконувач обов’язків заступника голови Одеської обласної державної адміністрації, депутат Одеської міськради Саша Боровик заявляє, що через інцидент у сесійній залі міськради має намір звернутися до поліції.

Боровик зазначив, що до нього незаконно застосували фізичну силу і додав, що нинішній інцидент є «найкращою характеристикою того, що відбувається в місті».

На сьогоднішній сесії під час виступу до Боровика підійшов депутат Дмитро Палпатін із фракції «Довіряй справам», пов’язаної з мером Одеси Геннадієм Трухановим, вручив йому квіти і виніс його із зали на руках.

(Відео з Youtube Новости Одессы)

Боровик сьогодні вперше після виборів у жовтні 2015 року прийшов на сесію міськради і отримав посвідчення депутата. Політик зазначив, що раніше не ходив на сесії, щоб не легітимізувати «незаконно обрану» владу. Від початку виступ Боровика супроводжували сміх і вигуки із залу.

Боровик був головним конкурентом чинного мера Одеси Геннадія Труханова на виборах у міські голови в жовтні 2015 року.

Міськвиборчком, а потім і суд підтвердили перемогу Труханова в першому турі. При цьому Боровик, хоча і став депутатом Одеської міськради, результатів виборів не визнав, заявивши про фальсифікації.

Схожий інцидент стався у грудні минулого року в парламенті України. Тоді депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна підійшов до прем’єра Арсенія Яценюка і спробував підняти і відтягти його від трибуни, з якої виступав голова уряду.

XS
SM
MD
LG