Доступність посилання

ТОП новини

У Бахчисараї встановили пам’ятник «ввічливому» російському солдату з котом


Директор парку Віктор Жиленко та екс-мер Бахчисарая Костянтин Рубаненко на відкритті скульптури
Директор парку Віктор Жиленко та екс-мер Бахчисарая Костянтин Рубаненко на відкритті скульптури

У Бахчисараї 16 березня на території парку «Крим у мініатюрі на долоні» відкрили пам'ятник «ввічливі люди», присвячений другій річниці російської анексії Криму.

Пам'ятник має вигляд військовослужбовця російської армії, який тримає в руках кота.

Як повідомляють на офіційному сайті парку, у відкритті пам'ятника взяли участь директор парку Віктор Жиленко та екс-мер Бахчисарая Костянтин Рубаненко.

Рубаненко зазначив, що ідея встановлення пам'ятника з’явилася два роки тому, але «тільки зараз змогли втілити цю ідею в життя».

У прес-службі зазначили, що пам'ятник встановили в парку, тому що для його розміщення на території міста «треба було би зібрати багато документів, на що пішов би ще не один рік».

На півострові 16 березня почали відзначати другу річницю невизнаного світом референдуму про статус Криму.

У Києві цього дня згадують жертв російської агресії. У Держдепартаменті США заявили, що як і раніше не визнають «референдум» 2014 року в Криму і мають намір зберігати наведені у зв'язку з цим санкції до деокупації півострова, повідомляє Крим.Реалії.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся невизнаний світом референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG