Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон: бойова потужність Росії у Сирії залишається незмінною


Стів Воррен
Стів Воррен

В очолюваній США коаліції, яка веде бойові дії проти угрупування «Ісламська держава», повідомляють, що деякі російські військові літаки і війська покидають Сирію, але бойова потужність залишається незмінною. Про це 16 березня повідомив речник військових США у регіоні Стів Воррен на відео-брифінгу з Іраку.

Воррен зазначив, що Сирію залишили від восьми до десяти російських літаків, а низка невеликих наземних частин поблизу аеропорту зібрали речі, щоб вирушити додому.

У той же час, додав він, тривали вильоти літаків, але вони не завдавали повітряних ударів. Російські артилерійські підрозділи, що підтримують проурядові сирійські війська, залишаються на своїх місцях, наголосив Стів Воррен.

«Важко зрозуміти, що планують росіяни. Ми не очікували цього оголошення, тому ми порівнюємо їх слова і дії і маємо зачекати, перш ніж зрозуміти, як розвиваються події», – зазначив представник Пентагону.

Західні дипломати вважають, що президент Росії Володимир Путін намагається чинити тиск на президента Сирії Башара аль-Асада, щоб змусити його прийняти політичне врегулювання конфлікту. Путін несподівано оголосив, що основна частина російських військ у Сирії буде виведена. Ця заява пролунала, коли сторони конфлікту відновили мирні переговори і припинення воєнні дій, що дозволило значно скоротити насильство.

XS
SM
MD
LG