Доступність посилання

ТОП новини

Італія визнала українські водійські права як підставу для отримання італійських – Київ


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Італія офіційно визнала посвідчення українських водіїв як підставу для отримання італійських, повідомили українські посадовці.

Надалі громадяни України – постійні жителі Італії зможуть обмінювати українські водійські посвідчення на італійські без складання іспитів.

«Важливий результат мого останнього візиту до Італії. Офіційний Рим визнав українські водійські посвідчення», – написав президент України Петро Порошенко у Twitter.

Як уточнив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, після того, як сьогодні Кабінет міністрів України затвердив міжурядову угоду з Італією про взаємне визнання і обмін водійських посвідчень, вона набуде чинності через 60 днів. Відтак українці, що живуть в Італії, зможуть обміняти свої українські водійські посвідчення на італійські, чого вимагає італійське законодавство, без складання теоретичного і практичного іспитів.

Іноземці, що постійно живуть в Італії, можуть користуватися національними водійськими посвідченнями не більш як рік, після чого зобов’язані отримати італійські посвідчення. Громадяни України наразі змушені робити це через складання іспитів, що коштують від 600 до 1000 євро, написав Аваков у Facebook.

Угоду про взаємне визнання та обмін водійських посвідчень Україна та Італія підписали 19 листопада 2015 року.

XS
SM
MD
LG