Доступність посилання

ТОП новини

Спікер направив листа Шокіну з проханням прийти у Верховну Раду


Віктор Шокін
Віктор Шокін

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман обіцяє поставити на голосування питання про відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна після його виступу у парламенті. Відповідне запрошення Гройсман йому вже надіслав.

«Я направив листа генеральному прокурору прибути у Верховну Раду, виступити і ми будемо голосувати це питання. Я чекаю відповіді», – повідомив
Гройсман.

Генеральний прокурор Віктор Шокін написав заяву про відставку ще у лютому, втім досі перебуває на посаді. Після завершення оплачуваної відпустки 16 березня Віктор Шокін знову вийшов на роботу.

Схвалити звільнення з посади генпрокурора Віктора Шокіна вже порекомендували два комітети парламенту.

16 лютого президент Петро Порошенко у своєму зверненні повідомив, що попросив генпрокурора подати у відставку. Пізніше Порошенко вніс до Верховної Ради подання про звільнення генпрокурора. 22 лютого відповідний проект постанови був зареєстрований на сайті парламенту.

Шокін був призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року. Відповідно до чинної Конституції України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту. Разом з тим, парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, що передбачає його відставку з посади.

XS
SM
MD
LG