Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі про заборону Меджлісу в Криму відкинув велику частину заперечень сторони захисту – Барієв


Ескандер Барієв
Ескандер Барієв

У Сімферополі на засіданні суду 17 березня у справі про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Криму відкинув велику частину заперечень сторони захисту. Про це повідомив член Меджлісу Ескендер Барієв, передає «Крим.Реалії».

«Захист надав заперечення з 60 пунктів, були прийняті до розгляду або розглянуті всього 6. З боку прокуратури було представлено звинувачення на 600 сторінках, які були прийняті у справі», – сказав Барієв.

Він назвав процес «помстою Меджлісу за заклик до кримчан не брати участь у виборах до місцевих рад».

«Я думаю це помста за те, що Меджліс кримськотатарського народу не погодився з окупаційною владою, це помста за те, що у них не вийшло створити альтернативний орган Меджлісу і кримськотатарський народ підтримує виключно Меджліс і це спроби видавити соціально активних людей з середовища кримськотатарського народу, тому що ми повинні розуміти, що, коли мова йде про Меджлісі- це майже три тисячі людей», –додав Барієв.

У Сімферополі 17 березня триває чергове засідання суду за позовом про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на півострові. Як повідомив раніше голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв, Меджліс клопотав про залучення своїх матеріалів до справи. Також суд заборонив фото- і відеозйомку процесу.

Останнє засідання у справі відбулося 10 березня, на якому сторона Меджлісу подала клопотання про перенесення засідання задля ознайомлення з матеріалами справи. Суд клопотання задовольнив.

Верховний суд Криму, підконтрольний Росії, розпочав розгляд позову про заборону Меджлісу кримськотатарського народу 3 березня.

В ООН та ЄС закликали Російську Федерацію не допустити закриття Меджлісу кримськотатарського народу в Криму.

Кримська правозахисна група звернулася до міжнародних організацій із заявою про неприпустимість заборони представницького органу кримських татар.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG