Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: напад на помешкання Войціцької розслідують як «теракт»


Вікторія Войціцька
Вікторія Войціцька

Генеральна прокуратура України повідомляє про розслідування нападу на помешкання народного депутата від «Самопомочі» Вікторії Войціцької за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею «терористичний акт».

«За вказівкою генерального прокурора 17 березня 2016 року Генеральною прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення терористичних дій стосовно народного депутата України Вікторії Войціцької за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 258 (терористичний акт) КК України, який мав місце 17 березня 2016 року о 4 год 20 хв за адресою: Київська область, Обухівський район, смт Козин», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі заявили, що розслідування взяв на особистий контроль генпрокурор Віктор Шокін. Здійснення досудового розслідування доручено Головному слідчому управлінню Служби безпеки України.

Вранці 17 березня депутат Верховної Ради Вікторія Войціцька заявила про напад невідомих осіб на свій будинок у Києві. За її словами, інцидент стався о 4:13.

«Під вікнами спальні, де спимо ми з чоловіком та тримісячним сином, прямо біля машини кинули скляну банку з запалювальною рідиною. Полум’я було до другого поверху. Слава Богу, я прокинулась завдяки гавкіту собак... Всі живі... Але про свій стан я навіть не хочу писати... Ми всі були на волосині від вибуху машини та всього будинку. Стоїть стійкий запах від запалювальної рідини. Чекаємо на оперативно-слідчу групу», – повідомила депутат.

Поліція повідомила, що попередньо порушила справу про навмисне пошкодження майна, але не відкидає і версії, пов’язаної з професійною діяльністю депутата.

XS
SM
MD
LG