Доступність посилання

ТОП новини

В ГПУ заявляють про дискримінацію з оплатою праці своїх співробітників


У Генеральній прокуратурі України заявили про дискримінацію з оплатою праці співробітників органів прокуратури, розмір якої не дозволяє їм належно виконувати свої обов’язки. Про це йдеться у заяві на сайті ГПУ 17 березня.

«Негативна тенденція, пов’язана із дискримінацією оплати праці співробітників органів прокуратури, лише поглибилася. Зокрема, заробітна плата прокурора місцевої прокуратури у січні 2016 року становила від 4,4 до 5,4 тисяч гривень залежно від стажу роботи в органах прокуратури. Водночас грошове забезпечення відповідної категорії працівників Національної поліції становить під 8,1 до 9,8 тисяч гривень що вдвічі перевищує оплату праці прокурора місцевої прокуратури. Така несправедливість у підходах до оплати праці та небажання уряду її усунути викликає невдоволення співробітників, що призводить до відтоку високопрофесійних кадрів із системи органів прокуратури», – йдеться в повідомленні.

У відомстві заявили, що неодноразово зверталась до уряду через неналежний рівень зарплати своїх працівників, а передбачена сума бюджету прокуратури на 2016 рік становить лише 31,6% від необхідних потреб.

«На сьогодні в органах прокуратури вакантними є 476 посад. Якщо такий процес буде тривати і надалі, це може паралізувати роботу місцевих прокуратур, а відповідно і всієї системи правоохоронних органів», – йдеться у заяві.

1 травня в Україні набере чинності новий закон про держслужбу, що передбачатиме скорочення кількості державних службовців в Україні приблизно на 30%. Для них скасують надбавки та спецпенсії, водночас поступово збільшать зарплату.

XS
SM
MD
LG