Доступність посилання

ТОП новини

Санкції ЄС щодо Росії залишаться до повного виконання Москвою Мінських угод – зустріч Порошенка, Меркель і Олланда


©Shutterstock
©Shutterstock

Канцлер Німеччини Анґела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд на зустрічі з українським президентом Петром Порошенком у четвер в Брюсселі підтвердили, що санкції Європейського союзу щодо Росії будуть збереженні до повного виконання Москвою мінських домовленостей. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента України.

«Співрозмовники обговорили питання виконання мінських домовленостей та політичну ситуацію в Україні. Лідери Німеччини та Франції підтвердили, що санкції Європейського союзу проти Росії будуть збереженні до повного виконання Москвою мінських домовленостей. Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд висловили занепокоєння погіршенням безпекової ситуації на Донбасі. Сторони підкреслили важливість імплементації мінських домовленостей», – йдеться в повідомленні.

Троє лідерів наголосили на важливості звільнення усіх заручників, що передбачено мінськими домовленостями.

Сторони також наголосили на важливості припинення вогню, відведенні російської військової техніки, надання повного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх місць на окупованих територіях і неконтрольованих ділянок українсько-російського кордону.

Лідери трьох країн також вказали на важливість проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей відповідно до українського законодавства і принципів ОБСЄ.

Петро Порошенко, Анґела Меркель та Франсуа Олланд закликали негайно звільнити і повернути до України Надію Савченко, яку незаконно утримують у російській в’язниці.

Анґела Меркель та Франсуа Олланд підтвердили також незмінність політики Євросоюзу щодо невизнання окупації Криму Російською Федерацією, зазначили в прес-службі українського президента.

Санкції Заходу проти Москви були запроваджені 2014 року кількома окремими пакетами через анексію Росією українського Криму, а пізніше через підтримку проросійських сепаратистів на Донбасі.

У Євросоюзі вже не раз підтверджували, що не будуть порушувати питання про зняття санкцій із Росії до повного виконання мінських домовленостей.

10 березня Рада Європейського союзу продовжила на півроку санкції щодо 146 осіб та 37 компаній у зв’язку з порушенням територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Заморожування активів і заборона на поїздки продовжені до 15 вересня 2016 року.

XS
SM
MD
LG