Доступність посилання

ТОП новини

Відставку Шокіна Рада розгляне 29 березня – Гройсман


Віктор Шокін
Віктор Шокін

Закриваючи вечірнє засідання Верховної Ради, спікер парламенту Володимир Гройсман оголосив про розгляд відставки генерального прокурора Віктора Шокіна 29 березня.

«29 числа на пленарному засіданні ми розглянемо питання надання згоди на звільнення генерального прокурора України. Прошу всіх народних депутатів бути присутніми у залі. Прошу генерального прокурора теж бути присутнім у залі», – повідомив Гройсман.

Перед цим Володимир Гройсман інформував депутатів, що вже надіслав Віктору Шокіну запрошення прийти до парламенту.

Генеральний прокурор Віктор Шокін написав заяву про відставку ще у лютому, втім досі перебуває на посаді. Після завершення оплачуваної відпустки 16 березня Віктор Шокін знову вийшов на роботу.

Схвалити звільнення з посади генпрокурора Віктора Шокіна вже порекомендували два комітети парламенту.

16 лютого президент Петро Порошенко у своєму зверненні повідомив, що попросив генпрокурора подати у відставку. Пізніше Порошенко вніс до Верховної Ради подання про звільнення генпрокурора. 22 лютого відповідний проект постанови був зареєстрований на сайті парламенту.

Шокін був призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року. Відповідно до чинної Конституції України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту. Разом з тим, парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, що передбачає його відставку з посади.

XS
SM
MD
LG