Доступність посилання

ТОП новини

Міністр економіки Німеччини закликає ЄС створити умови для скасування санкцій проти Росії


Міністр економіки Німеччини Зіґмар Габріель
Міністр економіки Німеччини Зіґмар Габріель

Міністр економіки Німеччини Зіґмар Габріель закликає Євросоюз до літа створити умови для скасування запроваджених проти Росії санкцій.

«Це має бути нашою спільною метою. Ми повинні всіма силами прагнути укладення такої угоди з Російською Федерацією», – наголосив Габріель на німецько-російському форумі в Берліні 17 березня.

Зіґмар Габріель представляє в уряді Німеччини Соціал-демократичну партію. Ця політична сила є партнером консервативного Християнсько-демократичного союзу на чолі з канцлером Анґелою Меркель.

Німеччина і Франція раніше неодноразово заявляли, що умовою скасування значної частини санкції проти Росії є виконання нею умов укладених у Мінську домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

США, Євросоюз та інші країни запровадили санкції щодо Росії в кілька етапів – спершу через анексію Криму в березні 2014 року, згодом – через підтримку Москвою сепаратистів на сході України. Найбільш болючими для Росії та її економічних партнерів є саме санкції, запроваджені через російське втручання в події на Донбасі.

ЄС раніше цього місяця продовжив заморожування активів і заборони на поїздки щодо окремих громадян Росії та російських компаній, але має розбіжності щодо того, чи слід у липні продовжити санкції, які стосуються російського банківського сектора, оборони та енергетики.

XS
SM
MD
LG