Доступність посилання

ТОП новини

«Схеми»: пасажирів «Укрзалізниці» і держготель «Національний» страхує фірма чоловіка Богатирьової


Державне підприємство «Готельний комплекс «Національний» Управління справами Верховної Ради України» останні два роки страхує компанія «Раритет», співвласником якої є чоловік екс-міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової. Про це йдеться у сюжеті програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Так, за інформацією, наданою на запит журналістів готелем, у 2015–2016 роках приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Ратитет» отримало понад 700 тисяч гривень за послуги страхування майна і пожежної дружини.

Як з’ясували журналісти, у жовтні 2014 року компанія «Ратитет» виграла тендер «Південно-Західної залізниці». Відтоді фірма надає послуги страхування пасажирам «Укрзалізниці».

5 березня Європейський союз зняв санкції з Раїси Богатирьової – керівниці Міністерства охорони здоров’я в уряді Миколи Азарова.

Раїса Богатирьова, колишній міністр охорони здоров'я України
Раїса Богатирьова, колишній міністр охорони здоров'я України

Cанкції ЄС були застосовані до осіб, щодо яких українські правоохоронні органи мали обґрунтовані підозри у зловживанні службовим становищем або незаконному привласненні бюджетних коштів.

Найближче оточення екс-президента Віктора Януковича, до якого Євросоюз застосував санкції
Найближче оточення екс-президента Віктора Януковича, до якого Євросоюз застосував санкції

«Схеми» з’ясували, що діяльність Богатирьової на посаді міністра охорони здоров’я розслідують одразу два правоохоронних органи – Генеральна прокуратура і Міністерство внутрішніх справ.

Слідчі МВС і ГПУ розслідують два кримінальних провадження за фактами заволодіння державним майном і грошовими коштами в особливо великих розмірах службовими особами Міністерства охорони здоров’я України. Слідство в одному із кримінальних проваджень, де екс-міністру МОЗ оголошено про підозру та розпочато процедуру заочного засудження, зупинили через необхідність проведення процесуальних дій на території іншої держави. Досудове слідство у другому кримінальному провадженні триває близько двох років, жодній особі про підозру не повідомлено.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG