Доступність посилання

ТОП новини

ЄС виділить 97 мільйонів євро на підтримку децентралізації в Україні – Зубко


Геннадій Зубко
Геннадій Зубко

Європейський союз має намір виділити 97 мільйонів євро на підтримку децентралізації влади в Україні, повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Зараз підготовлено меморандум і угоду між ЄС і урядом України про підтримку в розмірі 97 мільйонів євро на те, щоб, в першу чергу, провести навчання голів наших об’єднаних територіальних громад та працівників, які будуть працювати у виконавчих комітетах. На те, щоб відновити, побудувати, облаштувати і запустити близько 600 центрів надання адміністративних послуг. На те, щоб підготувати людей, які будуть готувати інвестиційні проекти і визначати згідно зі стратегією регіонального розвитку ті проекти, які будуть підтримані і за рахунок коштів ЄС, які готові їх надавати, якщо ці проекти будуть прозорими, якщо рішення за таким проектам буде прийнято в громадах, і такі рішення обов’язково будуть підтримані», – сказав міністр під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Як раніше повідомляв портал «Слово і діло», чинна влада виконала лише 25% зобов’язань, передбачених коаліційною угодою в частині децентралізації. Про це йдеться у інфографіці проекту.

Наразі в Україні почали свою роботу 159 територіальних громад. Втім, за словами Геннадія Зубка, 30 з них досі не є економічно спроможними.

XS
SM
MD
LG