Доступність посилання

ТОП новини

«Схеми»: в елітному районі Києва екс-регіонали зводять висотку на крутому схилі без дозвільних документів


Будівництво на ділянці Кіквідзе, 41-43 у Києві
Будівництво на ділянці Кіквідзе, 41-43 у Києві

У Печерському районі столиці України, поміж приватних будинків по вулиці Кіквідзе компанія «Гранд Луол» напівзаконно будує 26-поверхівку, з’ясували журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Товариством з обмеженою відповідальністю «Гранд Луол» володіє два офшори, а керівником є Олександр Семеніщев, колишній «регіонал» із Кременчука, кандидат до Полтавської облради на місцевих виборах 2015 року від «Опозиційного блоку».

У Державній архітектурно-будівельній інспекції України «Схемам» повідомили, що у «Гранд Луол» є лише декларація про початок виконання підготовчих робіт до будівництва житлово-офісного комплексу на вулиці Кіквідзе. Документ датований 2013 роком.

Новіших документів фірма не надавала, отже підприємство «Гранд Луол» будує на підставі тієї ж декларації, якою дозволено проводити тільки підготовчі роботи. Хоча стаття 35 закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» чітко регламентує, що підготовчими роботами до будівництва є «винесення інженерних мереж та видалення зелених насаджень». А зрізання схилу, буріння землі, встановлення бетонних опор є не підготовчими роботами, а самим будівництвом.

Будівництво на ділянці Кіквідзе, 41-43 у Києві
Будівництво на ділянці Кіквідзе, 41-43 у Києві

Відсутність дозвільного документу – не єдине порушення забудовника, яке виявили журналісти програми «Схем». Будівництво ведеться впритул до іншого житлового будинку і перевищує дозволену архітектурними нормами щільність. Також на будмайданчику немає так званого паспорту об’єкта – банера, на якому пояснюють, хто і на основі яких документів розпочав будівництво. А це суперечить закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Коментаря забудовника отримати не вдалося. По телефону Олександр Семеніщев ситуацію коментувати відмовився, а коли журналісти приїхали до офісу компанії, їм не відчинили двері.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG