Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна засуджує чергові запуски балістичних ракет у Північній Кореї


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Україна засуджує чергові запуски балістичних ракет середньої дальності, здійснені 18 березня з території Північної Кореї, заявляє Міністерство закордонних справ.

«Міністерство закордонних справ України висловлює серйозну стурбованість з приводу продовження порушень з боку КНДР відповідних резолюцій Ради безпеки ООН і відзначає, що такі провокаційні та безвідповідальні дії призводять до загострення напруженості в регіоні і створюють загрозу міжнародному миру і безпеці», – йдеться в заяві.

У МЗС додали, що Україна вкотре закликає офіційний Пхеньян неухильно виконувати резолюції Ради безпеки ООН, припинити всі види діяльності, пов’язані з програмою балістичних ракет і повернутися до своїх попередніх зобов’язань щодо мораторію на запуски ракет.

Північна Корея здійснила 18 березня в морській акваторії пуски балістичних ракет середнього радіусу дії. Це вже не перше випробування балістичних ракет, проведене Пхеньяном. Запуски ракет у КНДР відбуваються водночас із масштабними спільними навчаннями військових Південної Кореї та США, які Пхеньян вважає загрозливими для себе.

XS
SM
MD
LG