Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» заявила про передачу до поліції 10 заяв про порушення на виборах в Кривому Розі 


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

До поліції Кривого Рогу подали 10 заяв про порушення норм виборчого процесу, зафіксованих громадянською мережею «Опорою». Про це повідомили в організації, яка стежить за виборчою кампанією у Кривому Розі.

За даними «Опори», найбільше порушень, щодо яких спостерігачі організації звернулись до правоохоронних органів, стосувались поширення друкованих матеріалів передвиборної агітації з неповними вихідними даними або взагалі без вихідних даних. Зокрема, поліція двічі приймала заяви спостерігачів «Опори» щодо розміщення матеріалів передвиборчої агітації, які не містили вихідних даних, у місцях, де закон це робити забороняє, – на транспорті.

Як пояснив Радіо Свобода координатор громадського спостереження «Опори» за виборами в місті Андрій Токарський, викликати поліцію на місце передвиборчого порушення – це нова практика для Кривого Рогу, однак вона застосовується «Опорою» з 2014 року під час різних виборчих кампаній.

«Опора» практикує звернення до правоохоронних органів, щоб цей факт не був тільки нами зафіксований і сфотографований, а завтра його не буде і наша заява не підтвердиться. Тому ми одразу на місце зараз викликаємо працівників поліції, щоб не лише ми зафіксували, а й вони. Це допомагає більш ефективно далі провадити слідчі дії», – сказав у коментарі Радіо Свобода Андрій Токарський.

У Криворізькому міському відділі поліції Радіо Свобода у п’ятницю повідомили, що з початку року отримали 8 заяв від спостерігачів громадянської мережі «Опора», усі вони стосувались порушень на виборах, зокрема, правил розміщення агітаційних білбордів та поширення агітації.

«Частина з цих звернень, ті, що надійшли з початку року, уже розглянута й списана до справи, тобто їх розглянули й дали відповідь, а частина – ще розглядаються, це стосується тих скарг, які надійшли 11 березня, 17 березня, тобто нещодавно», – зазначили в поліції.

Позачергові вибори міського голови Кривого Рогу призначені на 27 березня. Кандидатами є 15 осіб, серед яких – 5 висуванців партій та 10 самовисуванців.

XS
SM
MD
LG