Доступність посилання

ТОП новини

У брюссельській квартирі знайшли відбитки підозрюваного у паризьких атаках – прокуратура


Розшукувані у справі про напади у Парижі Салах Абдеслам (Л) і Абдельхамід Абауд
Розшукувані у справі про напади у Парижі Салах Абдеслам (Л) і Абдельхамід Абауд

Бельгійська прокуратура повідомляє про знайдені під час рейду на околицях Брюсселя відбитки пальців, які належать втікачу, підозрюваному в організації нападів у Парижі, Салаху Абдесламу.

«Ми можемо підтвердити, що відбитки пальців Абдеслама були знайдені у квартирі, у комуні Форе», – заявив 18 березня представник федеральної прокуратури Бельгії Ерік Ван Дер Сіпт, повідомляє France-Presse. Більше інформації він не повідомив.

Бельгійські ЗМІ у зв’язку з заявою прокуратури повідомляють, що Салаху Абдесламу вдалося уникнути арешту у вівторок, коли проводився поліцейський рейд у передмісті Брюсселя. «Згідно з наявною у нас інформацією, більш ніж ймовірно, що Абдеслам – один з двох чоловік, які сховалися під час перестрілки», – повідомляє на своєму сайті телеканал RTBF.

У Брюсселі 15 березня бельгійські та французькі поліцейські провели спільний рейд, щоб затримати підозрюваних у причетності до напідів у Марижі минулого року, у результаті яких загинули 130 людей. Операція завершилася стріляниною, під час якої один підозрюваний був убитий, двоє втекли. Четверо співробітників поліції були поранені.

XS
SM
MD
LG