Доступність посилання

ТОП новини

За день сепаратисти здійснили 18 обстрілів позицій ЗСУ – штаб АТО


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У прес-центрі штабу АТО у четвер повідомили, що проросійські сепаратисти на Донбасі упродовж дня здійснили 18 обстрілів позицій Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«О 15:00 російські терористи збільшили кількість обстрілів по укріпленнях сил АТО та обстріляли позиції поруч з Авдіївкою з міномету калібру 82 міліметри, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. По укріпленнях поблизу Зайцева бойовики вели вогонь з мінометів калібру 120 міліметри, а по позиціях поруч з Ленінським з кулеметів великого калібру. Захисників Майорська російські найманці обстрілювали з гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Неприцільним вогнем по опорних пунктах поблизу Невельського, Красногорівки, Новгородського та Авдіївки ворог намагався спровокувати наших бійців на вогонь у відповідь», – йдеться в повідомленні.

В штабі українських військових однак зауважують, що в порівнянні з попередніми днями бойова активність проросійських сепаратистів все ж дещо знизилась.

Інформації про постраждалих в результаті цих обстрілів українських військовослужбовців немає.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» повідомляють про понад 270 обстрілів з боку ЗСУ прифронтових районів за минулу добу. Також донецькі сепаратисти стверджують, що українська сторона перекинула 20 БПМ в північне передмістя Горлівки. Луганські сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що українські військові перекинули до лінії зіткнення 4 одиниці реактивних систем залпового вогню «Ураган».

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG