Доступність посилання

ТОП новини

Канада запровадила додаткові економічні санкції проти Росії


Влада Канади запровадила додаткові економічні санкції проти Росії. Документ про розширення санкцій був схвалений канадським МЗС два дні тому, але набув чинності 18 березня, після реєстрації та публікації в урядовому виданні.

«Це рішення підтримує міжнародні зусилля, спрямовані на пошук дипломатичного вирішення кризи в Україні», – мовиться у заяві голови МЗС Канади Стефана Діона.

У розширений канадський список санкцій внесли ще 10 підприємств і 2 фізичні особи. Влада Канади планує заморозити їхні активи, а фізичним особам заборони в’їзд на свою територію.

Серед компаній йдеться зокрема про «Інвестиційний республіканський банк», «Московський обласний банк», «Волгограднєфтємаш», «Іжевський механічний завод», «Технопромекспорт». До санкційного списку потрапили також порти Євпаторії, Феодосії, Ялти та Ялтинська кіностудія.

Серед фізичних осіб – заступник гендиректора концерну «Калашников» Едуард Іоффе та один з топ-менеджерів цього концерну Олександр Омельченко.

Через агресію Росії в Україні Захід запровадив низку санкцій проти Москви. Ці санкції неодноразово посилювали та продовжували.

XS
SM
MD
LG