Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сепаратисти здійснили 52 обстріли, найбільше – на Донецькому напрямку


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє про 52 обстріли з боку сепаратистів упродовж доби 18 березня. За цими даними, найбільше обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку – 36, ще 15 разів українські позиції опинилися під вогнем на Маріупольському напрямку.

«На Донецькому напрямку ворог обстрілював наші опорні пункти поблизу Зайцевого з мінометів калібру 120 та 82 міліметри, випустивши близько 100 мін, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів. Наші укріплення неподалік Авдіївки російські найманці 5 разів протягом доби обстріляли з мінометів та випустили близько 50 мін, а також до обстрілів долучали зенітну установку, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю», – ідеться в повідомленні.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах передмість Донецька та веденні бойових дій у промзоні між Авдіївкою та Ясинуватою.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG