Доступність посилання

ТОП новини

У трьох райцентрах Луганщини затримані 12 інформаторів угруповання «ЛНР» – СБУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У трьох райцентрах контрольованої урядом України частини Луганської області – Старобільську, Біловодську та Марківці співробітники Служби безпеки України затримали 12 інформаторів, які надавали бойовикам дані про дислокацію і переміщення підрозділів сил АТО.

Як повідомили у спецслужбі 19 березня, керували діяльністю мережі два представники угруповань «МГБ ЛНР» та батальйону «Леший», яких координували представники спецслужб Росії.

«Інформація використовувалася бойовиками для підготовки диверсійно-терористичних актів на військових та інфраструктурних об’єктах Луганщини. Зокрема, диверсанти намагалися підірвати Старобільську військову комендатуру у січні 2016 року», – ідеться в повідомленні.

Одним із ключових завдань російських кураторів, як стверджують в СБУ, було вербування агентів в українських військових підрозділах: співробітники спецслужби задокументували спробу вербовки офіцера Збройних сил України.

Кримінальне провадження відкрите за статтею 258-3 («Створення терористичної групи чи терористичної організації») Кримінального кодексу України, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

XS
SM
MD
LG