Доступність посилання

ТОП новини

Посол США: зрив «Фестивалю рівності» у Львові – погана новина


Посол США Джеффрі Пайєтт
Посол США Джеффрі Пайєтт

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт висловив жаль із приводу зриву «Фестивалю рівності», що мав відбутися у Львові цими вихідними. Про це він написав у своєму «Твіттері».

«Погана новина, що «Фестиваль рівності» у Львові не зміг відбутися через насильницькі протести. Прояви нетерпимості у Львові протирічать європейському майбутньому, заради якого українці так багато пожертвували», – наголосив посол.

Раніше з критикою подій у Львові 19 березня виступив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

19 березня у Львові мав розпочатися «Фестиваль рівності», організований зокрема активістами ЛГБТ-спільноти. Попередньо планувалося, що захід триватиме на площі перед Оперним театром, але проведення фестивалю на цьому місці заборонив Львівський окружний адміністративний суд, мотивуючи це міркуванням безпеки.

Організатори фестивалю вирішили провести свій захід у готелі «Дністер», але зрештою завершили свою роботу через кілька годин – через повідомлення про нібито замінування готелю. Повідомлення зрештою виявилося хибним.

Окрім правоохоронців, які прибули для перевірки повідомлення про замінування, біля готелю також перебувало кілька десятків невідомих молодиків спортивної статури, деякі з них були у балаклавах. Коли учасників зірваного «Фестивалю рівності» вивозили автобусами з готелю, молодики кидали в бік автоколони каміння, а дехто запалив петарди.

XS
SM
MD
LG