Доступність посилання

ТОП новини

Росія: мешканцю Брянська поліція пригрозила через прапор України на балконі, він звернувся в Генпрокуратуру


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У російському місті Брянськ місцевий житель Андрій Маханенков звернувся до Генпрокуратури Росії і уповноваженого з прав людини з проханням роз’яснити, чи є правопорушенням розміщення на балконі власної квартири прапора України та символіки інших держав, з якими у Росії є дипломатичні відносини. Про це повідомляє проект «Відкрита Росія» (суспільно-політичний рух, створений з ініціативи Михайла Ходорковського).

Приводом для звернення, як вказав Маханенков, стало те, що 18 березня поліцейські «наполегливо попросили» зняти з балкона його квартири національний прапор України. На питання, на якій підставі Маханенков повинен це зробити і який закон він порушив, поліцейські не відповіли, пригрозивши «проблемами».

«Будучи законослухняним громадянином, допускаючи, що зазначені вимоги співробітників поліції засновані на якомусь невідомому мені законі, і не бажаючи своїй родині «проблем з відділом з протидії тероризму і екстремізму», про які нас «попередили», я зняв прапор України зі свого балкона до отримання відповіді на звернення», − заявив Маханенков.

18 березня в містах Росії пройшли організовані владою мітинги і концерти в зв'язку з другою річницею анексії Криму.

XS
SM
MD
LG