Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: з вечора неділі сепаратисти 32 рази обстріляли позиції ЗСУ


З вечора неділі і до 6-ї години ранку понеділка проросійські сепаратисти на Донбасі 32 рази обстріляли позиції українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці у Facebook.

«По наших позиціях в районі Авдіївки бойовики близько 20:00 відкрили вогонь з танку та здійснили 12 пострілів, згодом долучили БМП, зенітну установку та гранатомети. З міномета калібру 82 міліметри, гранатометів та кулеметів російські терористи обстріляли опорні пункти в районі Луганського, а поблизу Світлодарська з міномету, БМП та кулеметів великого калібру. В районі Авдіївки, Зайцева та Ленінського вели вогонь ворожі снайпери. По позиціях поблизу Опитного ворог вів вогонь з гранатометів різних систем, а зі стрілецької зброї обстріляли опорні пункти неподалік Пісків та Мар’їнки. На Луганщині по опорному пункту поблизу Трьохізбенки найманці вели вогонь двічі з міномету, згодом долучили гранатомети та кулемети», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, найбільше обстрілів було на донецькому напрямку – 28.

«Близько 16:00 ДРГ російських найманців чисельністю до 5 осіб наблизилась до позицій сил АТО поряд з Новотроїцьким та обстріляла їх з АГС та стрілецької зброї. Отримавши гідну відповідь від українських бійців ворог відступив», – додали в штабу українських військових.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» напередодні заявили, що українська сторона перекинула до лінії зіткнення близько півсотні силовиків. Станом на ранок понеділка сайти донецьких, а також луганських сепаратистів не повідомляють, як минула ніч на територіях Донбасу, які вони контролюють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG