Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві продовжив арешт російським військовим до 19 травня


Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров
Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров

Голосіївський районний суд Києва продовжив арешт російських військових Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова, затриманих на Донбасі, до 19 травня. Таке рішення суд ухвалив за клопотанням прокуратури.

Суд також переніс розгляд справи на 5 квітня, надавши новому адвокатові Александрова Валентину Рибіну, який приступи до справи замість зниклого Юрія Грабовського, час на ознайомлення з матеріалами справи. Раніше на засіданні Рибін просив час для ознайомлення з матеріалами справи до 11 квітня. У матеріалах налічується шість томів.

Водночас адвокату Єрофеєва Оксані Соколовській суд надав охорону, про що вона просила. «Є реальні обставини загрози життю та здоров’ю... клопотання задовольнити частково... У рамках справи Александрова та Єрофєєва забезпечити особисту охорону, охорону членів сім’ї, житла та майна, видати спецзасоби», – йдеться в рішенні суду.

Російські спецпризначенці Александров і Єрофеєв були затримані 16 травня минулого року в зоні збройного конфлікту поблизу Щастя Луганської області.

Прокурори висунули обом однакові обвинувачення: у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Спочатку Єрофеєв і Александров назвались російськими військовими, але на суді відмовилися від свідчень.

XS
SM
MD
LG