Доступність посилання

ТОП новини

Обама і Кастро зустрілися у Гавані (доповнено)


Рауль Кастро (Л) і Барак Обама
Рауль Кастро (Л) і Барак Обама

У Гавані проходить зустріч президента США Барака Обами з головою Державної ради Куби Раулем Кастро.

Обама і Кастро потиснули один одному руки у Палаці Революції перед початком зустрічі. Обама увійшов у приміщення палацу об 11 годині ранку. Кастро вийшов йому назустріч. Обама коротко розповів Кастро про те, як він проводить час в Гавані.

«Вчора у нас був великий тур. Отримав задоволення від цього. І у нас був великий обід», – сказав Обама.

Перед цим президент США Барак Обама поклав вінок до меморіалу герою боротьби за незалежність Куби Хосе Марті.

Разом з кубинськими і американськими офіційними особами американський лідер США прослухав виконання військовим оркестром кубинського і американського гімнів. Обама тримав руку на серці під звуки американської мелодії і спостерігав, як три кубинських солдати несли великий вінок з червоних і білих троянд до пам’ятника Марті.

Позаду Обами стояли скульптурні із зображення двох лідерів кубинської революції: Ернесто Че Гевари і Каміло С’єнфуегоса.

Президент США прибув на Кубу з візитом напередодні. Це перший візит американського президента на Кубу за 88 років.

Барак Обама розпочав візит на Кубу на тлі поступової нормалізації відносин між двома країнами.

Білий дім вважає, що візит Обами і його виступ по телебаченню у Гавані 22 березня ознаменують новий початок у відносинах між колишніми супротивниками у «холодній війні» і стане кроком вперед у розвитку дипломатичних відносин, відновлених минулого року.

Президент США також планує зустрітися з представниками кубинського громадянського суспільства, у тому числі правозахисниками, незважаючи на заперечення уряду у Гавані. Білий дім повідомив, що список запрошених на зустріч з президентом «не підлягає обговоренню».

Барак Обама розглядає відновлення відносин з Кубою, як одне з найважливіших зовнішньополітичних досягнень його адміністрації. За оцінкою президента США, багаторічна політика ізоляції Куби не досягнула своєї мети.

XS
SM
MD
LG