Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваний у держзраді Шевцов заявляє про перебування у лікарні


Антон Шевцов
Антон Шевцов

Колишній керівник Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області Антон Шевцов, підозрюваний у державній зраді, заявляє, що перебуває в медичній установі.

«Повідомив слідству і прокуратурі про місце свого перебування. Готовий до повної співпраці. На даний момент відновлюю здоров’я в медзакладі», – написав Шевцов у Facebook.

Він не уточнив, в якому саме медзакладі перебуває.

Ввечері 20 березня Вінницький міський суд звільнив з-під варти Шевцова у зв’язку із закінченням 72-годинного терміну розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу.

17 березня СБУ заявила про затримання Антона Шевцова на кордоні з Білоруссю при спробі втекти до Росії. Проти нього порушили кримінальне провадження за статтею «державна зрада».

Шевцов був призначений на посаду начальника обласної поліції наприкінці січня 2016 року. Цього місяця у Вінниці відбулися протести з вимогою його відставки, активісти звинуватили Шевцова у сепаратизмі. Крім того, активісти виявили відео, яке свідчить, що нібито Шевцов був на параді в анексованому Криму.

14 березня голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе підписала наказ про усунення Шевцова від виконання посадових обов’язків через необхідність проведення перевірки, а потім задовольнила його рапорт про відставку з посади керівника управління поліції у Вінницькій області.

Антон Шевцов на своїй сторінці у Facebook опублікував результати «перевірки Служби безпеки України його на сепаратизм», де йдеться, що доказів «не здобуто». А про відвідини Криму написав, що супроводжував на параді свого діда.

XS
SM
MD
LG