Доступність посилання

ТОП новини

США закликали Росію не діяти односторонньо в Сирії у відповідь на порушення припинення вогню


©Shutterstock
©Shutterstock

В США очікують, що Росія повністю утримається від односторонніх дій в Сирії черезфакти порушення. Про це 21 березня заявив полковник Стів Уоррен, представник очолюваної США коаліції із боротьби проти угруповання «Ісламська держава» та інших екстремістських сил в Сирії та Іраку.

«Ми повністю очікуємо, що Росія утримається від односторонніх дій і відповість на нашу зустрічну пропозицію про розгляд порушень перемир'я в Сирії», – сказав Уоррен.

У Держдепартаменті США також відповіли на заяви Генштабу Росії про відсутність діалогу щодо Сирії. Прес-секретар Держдепартаменту Джон Кірбі зазначив, що заяви про те, що США «не ведуть діалог з Росією і про відсутність координації в спостереженні за режимом припинення вогню просто не підтверджуються фактами».

Російські військові у понеділок закликали провести термінову зустріч з представниками США, щоб домовитися про механізм забезпечення дотримання угоди про припинення вогню в Сирії.

«Подальші затримки з реалізацією узгоджених правил реагування на порушення режиму припинення вогню в Сирії неприйнятні», – заявили у Генштабі Росії.

У заяві йшлося, що Росія буде діяти в односторонньому порядку, починаючи з 22 березня, якщо не отримає жодної відповіді від Вашингтона.

Припинення вогню в Сирії почалося 27 лютого, що допомогло значно скоротити військові дії. Поза режимом перемир’я перебувають угруповання «Ісламська держава» та «Аль-Каїда».

XS
SM
MD
LG