Доступність посилання

ТОП новини

США зняли обмеження щодо «Укроборонпрому» – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко повідомив, що США зняли обмеження на співпрацю з державною корпорацією «Укроборонпром». Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна»

«Тільки що надійшло повідомлення зі США, що зняті певні обмеження на взаємодію з «Укроборонпромом», які були запроваджені в попередні роки при попередній владі через корумпованість цих структур», – сказав президент під час зустрічі з командирами Збройних сил України середньої ланки (бригад, батальйонів) 22 березня в Києві.

Міністерство торгівлі США вивело держкомпанію «Укрспецекспорт» з-під санкцій, запроваджених у березні 2013 року.

У квітні 2013 року американська The Washington Post з посиланням на звіт Ради безпеки ООН повідомила, що Україна, а також ОАЕ, Албанія, Вірменія незаконно постачали зброю режиму Муаммара Каддафі в Лівії. За даними видання, йшлося про портативні системи протиповітряної оборони, вибухові речовини, міни, стрілецьку зброю і боєприпаси.

Держкомпанія «Укрспецекспорт» є уповноваженим держпосередником у здійсненні зовнішньоекономічної діяльності у сфері експорту-імпорту продукції і послуг, що підлягають експортному контролю. З грудня 2010 року за рішенням уряду «Укрспецекспорт» і його дочірні підприємства, що входять до складу державного концерну «Укроборонпром».

XS
SM
MD
LG