Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи в Брюсселі: кількість жертв зросла до щонайменше 28


Людей евакуюють з брюссельського аеропорту (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

За повідомленнями, що надходять із Брюсселя, жертвами вибухів у метро й аеропорту цього міста стали щонайменше 28 людей.

За даними представників транспортного відомства Брюсселя, 15 людей загинули внаслідок вибуху на станції «Мальбек», поблизу якої розташовані провідні європейські інституції. За даними ЗМІ, ще 13 людей загинули внаслідок двох вибухів в аеропорту. За даними влади, принаймні один із цих вибухів скоїв смертник. Як повідомила новинна агенція Belga, перед вибухами лунали постріли і вигуки арабською.

Аеропорт і громадський транспорт Брюсселя закрили. Влада Бельгії закликає жителів Брюсселя не виходити з дому.

Прем’єр країни Шарль Мішель назвав напади «сліпими, насильницькими і боягузливими». Влада інших країн, зокрема в Європі, посилила контроль в аеропортах й на інших важливих об’єктах.

У Бельгії рівень терористичної загрози підняли до найвищого.

У МЗС України повідомили, що інформацію про наявність українців серед постраждалих уточнюють.

Бельгія після терористичних атак у Парижі восени минулого року перебувала на високому, третьому рівні терористичної загрози.

Минулої п’ятниці в Брюсселі бельгійські та французькі поліцейські в рамках розслідування минулорічних терактів у Парижі внаслідок антитерористичного рейду затримали Салаха Абдеслама, одного з підозрюваних в організації та виконанні паризьких терактів.

XS
SM
MD
LG